ملف:Huguet-santsAbdoSenen-0017.jpg

محتويات الصفحة غير مدعومة بلغات أخرى.
من ويكيبيديا، الموسوعة الحرة

الملف الأصلي(1٬327 × 1٬082 بكسل حجم الملف: 674 كيلوبايت، نوع MIME: image/jpeg)

ملخص

الوصف

Miracle dels sants metges Cosme i Damià. És la taula central de la predel.la que està dedicada a aquests sants, dins el retaule dedicat als sants Abdó i Senén. El retaule és una de les poques obres que es poden atribuir amb tota certesa a Jaume Huguet, ja que se'n conserva el contracte de l'any 1460. Huguet és l´únic representant català de la tendència flamenca, que domina el període final del gòtic. A la taula central hi són representants els sants titulars, Abdó i Senén, prínceps de Pèrsia que van ser capturats i morts a Roma. Per causes desconegudes, sembla que les relíquies d'aquests sants van ser traslladades a Arlés del Tec (Vallespir) i d'aquí la rao que gaudissin d'un culte ben arrelat a Catalunya, invocats com a patrons de la pagesia i coneguts com Sant Nin i Sant Non. Composen el reatule un Calvari i quatre escenes relatives als sants. A la predel.la es descriuen escenes del matitiri i la mort dels sants Cosme i Damià, metges amb un possible origen àrab i, com els anteriors, també molt venerats a Catalunya. Al guardapols, decoracions de tipus vegetals i les armes de Terrassa i Barcelona. Actualment es troba a l'Església de Sant Pere de Terrassa.

This is a photo of a monument indexed in the Catalan heritage register of Béns Culturals d'Interès Nacional and the Spanish heritage register of Bienes de Interés Cultural under the reference RI-51-0000427.

التاريخ
المصدر عمل شخصي
المؤلف ca:user:amadalvarez

ترخيص

Amador Alvarez، صاحب حقوق التأليف والنشر لهذا العمل، أنشر هذا العمل تحت الرخصة التالية:
w:ar:مشاع إبداعي
نسب العمل إلى مُؤَلِّفه الإلزام بترخيص المُشتقات بالمثل
نسب العمل لمُؤَلِّفه: Amador Alvarez
يحقُّ لك:
  • مشاركة العمل – نسخ العمل وتوزيعه وبثُّه
  • إعادة إنتاج العمل – تعديل العمل
حسب الشروط التالية:
  • نسب العمل إلى مُؤَلِّفه – يلزم نسب العمل إلى مُؤَلِّفه بشكل مناسب وتوفير رابط للرخصة وتحديد ما إذا أجريت تغييرات. بالإمكان القيام بذلك بأية طريقة معقولة، ولكن ليس بأية طريقة تشير إلى أن المرخِّص يوافقك على الاستعمال.
  • الإلزام بترخيص المُشتقات بالمثل – إذا أعدت إنتاج المواد أو غيرت فيها، فيلزم أن تنشر مساهماتك المُشتقَّة عن الأصل تحت ترخيص الأصل نفسه أو تحت ترخيص مُتوافِقٍ معه.

الشروحات

أضف شرحاً من سطر واحد لما يُمثِّله هذا الملف

العناصر المصورة في هذا الملف

يُصوِّر

تاريخ الملف

اضغط على زمن/تاريخ لرؤية الملف كما بدا في هذا الزمن.

زمن/تاريخصورة مصغرةالأبعادمستخدمتعليق
حالي20:38، 24 سبتمبر 2011تصغير للنسخة بتاريخ 20:38، 24 سبتمبر 20111٬327 × 1٬082 (674 كيلوبايت)Amadalvarez== {{int:filedesc}} == {{Information |Description= Representa els sants Abdó i Senén i la pradel.la és dedicada als sants metges Cosme i Damià. És una de les poques obres que es poden atribuir amb tota certesa a Jaume Huguet, ja que se'n conserva el

الصفحة التالية تستخدم هذا الملف:

الاستخدام العالمي للملف

الويكيات الأخرى التالية تستخدم هذا الملف:

بيانات وصفية