ملف:Takhte Soleyman (5).jpg

محتويات الصفحة غير مدعومة بلغات أخرى.
من ويكيبيديا، الموسوعة الحرة

الملف الأصلي(3٬888 × 2٬592 بكسل حجم الملف: 9٫71 ميجابايت، نوع MIME: image/jpeg)

ملخص

الوصف
فارسی: تخت سلیمان خرابه‌های شهر و آتشکده

مجموعه تخت سلیمان بازمانده از دوره ساسانیان، با بخش‌های مختلفی همچون آتشکده آذر گشسب يا گشنسب (یکی از مهم‌ترین آتشکده‌های دوره ساسانی)، آتشکده شاهی و جنگ‌آوران، ایوان خسرو، معبد آناهیتا، آتشگاه‌های کوچک و دروازه‌ها و دیوارهای مستحکمش، از بناهای مهم تاریخی جهان به شمار می‌رود که در سال ۱۳۸۲ به‌عنوان چهارمین اثر باستانی ایران در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید. آثار و بناهایی مربوط به دوران فرمانروایی اشکانیان، ساسانیان و ایلخانان در محوطه تخت سلیمان یافت شده‌ ولی مهم‌ترین آنها آتشکده و تالارهای دوره ساسانی است. برخی آثار ساسانی دیگر نیز در کوه بلقیس و زندان سلیمان در نزدیکی تخت سلیمان وجود دارند. ایرانیان در دوره ساسانی سه آتشگاه بزرگ و برجسته داشتند: یکی بُرزین مهر به معنای آتش عشق والا، دومی فَربغ یا فرنبغ بود به معنای آتش فرّ ایزدی و سومی آتشکده آذرگشسب. تخت سلیمان به باور بسیاری، محل تولد زرتشت به حساب می آمده و احداث آتشكده آذرگشنسب در این محوطه به عنوان مهم ترین معبد مورد احترام ایرانیان زرتشتی در زمان ساسانیان می تواند مهر تاییدی برای این باور باشد. باوری عامیانه نیز این شهر را محل سکونت سلیمان نبی می داند و به این موضوع اشاره دارد که نیروهایی فرازمینی به دستور حضرت سلیمان سازه هایی عظیم را در آنجا بنا نهاده اند که انسان از عهده ایجاد آنها بر نمی آید.

در مرکز محوطه ی باستانی تخت سلیمان دریاچه ای به شکل بیضی وجود دارد که قطر بزرگ آن 120 متر و عمق آن در عمیق ترین قسمت به 112 متر می رسد. این پديده منحصر بفرد و اسرارآمیز در مباحث زمین شناسی، باستان شناسی، مذهبی اسطوره ای، تاریخی، فرهنگی و برای دوستداران طبیعت از اهمیت بالایی برخوردار است.
هذه صُورةٌ لمَعلَمٍ أَثريٍّ في إِيران له المُعرِّف
308
التاريخ
المصدر عمل شخصي
المؤلف Elaheabed

ترخيص

أنا، صاحب حقوق التأليف والنشر لهذا العمل، أنشر هذا العمل تحت الرخصة التالية:
w:ar:مشاع إبداعي
نسب العمل إلى مُؤَلِّفه الإلزام بترخيص المُشتقات بالمثل
يحقُّ لك:
  • مشاركة العمل – نسخ العمل وتوزيعه وبثُّه
  • إعادة إنتاج العمل – تعديل العمل
حسب الشروط التالية:
  • نسب العمل إلى مُؤَلِّفه – يلزم نسب العمل إلى مُؤَلِّفه بشكل مناسب وتوفير رابط للرخصة وتحديد ما إذا أجريت تغييرات. بالإمكان القيام بذلك بأية طريقة معقولة، ولكن ليس بأية طريقة تشير إلى أن المرخِّص يوافقك على الاستعمال.
  • الإلزام بترخيص المُشتقات بالمثل – إذا أعدت إنتاج المواد أو غيرت فيها، فيلزم أن تنشر مساهماتك المُشتقَّة عن الأصل تحت ترخيص الأصل نفسه أو تحت ترخيص مُتوافِقٍ معه.


الشروحات

أضف شرحاً من سطر واحد لما يُمثِّله هذا الملف

العناصر المصورة في هذا الملف

يُصوِّر

١٣ أغسطس 2018

٠٫٠٠٨ ثانية

٢٨ مليمتر

تاريخ الملف

اضغط على زمن/تاريخ لرؤية الملف كما بدا في هذا الزمن.

زمن/تاريخصورة مصغرةالأبعادمستخدمتعليق
حالي16:16، 7 أكتوبر 2018تصغير للنسخة بتاريخ 16:16، 7 أكتوبر 20183٬888 × 2٬592 (9٫71 ميجابايت)ElaheabedUser created page with UploadWizard

الصفحة التالية تستخدم هذا الملف:

الاستخدام العالمي للملف

الويكيات الأخرى التالية تستخدم هذا الملف:

بيانات وصفية